Het Rijksmuseum en Droog Design-een basis voor nieuw cultuurgoed

Zoals iedereen wel weet is na 10 jaar verbouwen het Rijksmuseum weer geopend. En hiermee is ruim 600 jaar geschiedenis en cultuurerfgoed weer openbaar voor bezoekers. Niet alleen het museum is weer in deze tijd geplaatst, ook digitaal heeft het museum een vertaalslag willen maken. Om de collectie meer in deze tijd te plaatsen en openbaar te maken voor iedereen die daar interesse in heeft is er een databank aangelegd met 125.000 stukken uit het museum. Met deze databank, Rijksstudio genaamd, kun je een eigen verzameling uit het museum maken, maar ook je eigen behang, schilderijen en andere items. Een creatieve studio met 600 jaar geschiedenis! Dus ben je op zoek naar iets specials op de muur dan kun je het hier nu zeker vinden.
Kijk voor meer info op : www.rijksmuseum.nl/rijksstudio
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een goed voorbeeld hiervan zijn de nieuwe ontwerpen geïnspireerd op de collectie binnen Rijksstudio ontwikkeld door Studio Droog en de JongeKalff. De oude printen, vormen en details in een geheel nieuw jasje en nieuwe materialen gaf een mooie impressie op de Salone del Mobile in Milaan dit jaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twee iconen van de kunst , het Rijksmuseum en Droog design zetten Nederland weer even verrassend op de kaart.
Zo zie je maar weer, oud en nieuw maken vaak de mooiste combinaties !

Kijk voor meer informatie op : www.rijksmuseum.nl/rijksstudio en op www.studio.droog.com

Wij zijn uiteraard erg benieuwd wat jullie kunnen met de rijksstudio! Laat het ons weten via facebook!

Terug
Co & More

T: 06- 13705663
E: info@coandmore.nl

Sand-Ambachtstraat 84
2691 BR ‘s-Gravenzande

Onze blogs ontvangen?

Schrijf je in en ontvang altijd als eerste onze nieuwe blogberichten.

Like ons op Facebook
Co & Pinterest