Okidoki kinderdagverblijf vestigingen

Collage inleiding
Er was eens….

Er was eens een kind. Ze heette Els en was 9 jaar. Na school ging ze altijd samen met een paar klasgenootjes naar de BSO. Meestal was dit wel leuk, maar soms ook best saai en vermoeiend. En altijd maar laat thuis…

Er was eens een dag dat zij wel eens wat speciaals wilde doen. Zoals muziek maken, iets lekkers leren koken of misschien wel eens een mooi schilderij maken op katoen. Gewoon.. eens kijken waar pappa en mamma altijd wel zo druk mee zijn…

Er was eens een kind dat nieuwsgierig was naar dat wonderland, dat grotemensenwereld heet. Naar alle mogelijkheden die er zijn op die planeet. Er was eens een kind, ze wilde proberen of een worm echt smaakten en een vriendje wilde wel een worteltaart maken.
Eens kijken hoe twee speelgoed auto’s op elkaar raken.

Er was eens…. een Okidoki Kinderdagverblijf en ontwerp bureau, die denken dat dit sprookje wel eens waarheid zou kunnen worden en wel zo…
Collage concept
De verschillende locaties van Okidoki kregen allemaal hun eigen specifieke functies. Zodat ieder hun eigen individuele interesse beter kan invullen. Daarnaast kan er door middel van workshops worden gerouleerd of gewerkt worden aan projecten op de bijpassende locaties. Er was al snel een locatie voor sport en één voor natuur & milieu. Bij de andere twee vestigingen was zoveel in gespeeld dat er wel weer een likje verf hier en daar nodig was. En ja… Als we dan toch bezig zijn, dan kunnen we er net zo goed iets echt moois van maken.

Vanuit het concept ontstonden de vestigingen ‘Het Smaaktheater’ met een kinderkookcafe en oog op theater en muziek en ‘Crea-doe-techniek’ met aandacht voor eigen smaakontwikkeling op kunst en techniek. Hiervoor is een ontwerpplan gemaakt wat goed aansluit op het concept.
Okidoki ontwerpplan

Foto’s van de locatie Crea-doe-techniek
school enriching

Bekijk item
VITIS Welzijn

Doelgroep VITIS Welzijn zet zich in voor een vitale samenleving.
Zij ondersteunen kwetsbare burgers, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en mee kunnen doen aan de samenleving. Zij stimuleren mensen om te participeren, om elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar. Zij verbinden mensen en organisaties met elkaar. Zij zorgen dat mensen en organisaties die iets willen doen, en mensen en organisaties die iets nodig hebben, elkaar vinden. Vitis Welzijn is betrouwbaar, optimistisch en betrokken; Zij gaan uit van de eigen kracht en mogelijkheden van mensen en maatschappij.

Nadat het concept in kaart gebracht was moest dit een vertaling krijgen naar de vestigingen. Zodat het interieur van iedere vestiging herkenbaar is voor de doelgroep en het personeel. De doelgroep van VITIS welzijn is heel divers. Voor het interieur is goed rekening gehouden met de eisen en wensen uit de verschillende doelgroepen zodat iedereen zich op zijn beurt “thuis” kan voelen.
Concept

Bekijk item
Co & More

T: 06- 13705663
E: info@coandmore.nl

Sand-Ambachtstraat 84
2691 BR ‘s-Gravenzande

Onze blogs ontvangen?

Schrijf je in en ontvang altijd als eerste onze nieuwe blogberichten.

Like ons op Facebook
Co & Pinterest